Stoffenfamilie

De liefde voor stoffen begon bij Hella Pais al vroeg. Ze groeide op in de nabijheid van de stoffengroothandel van haar vader en werkte vanaf haar achttiende in zijn bruisende boetiek aan de Amsterdamse Kalverstraat, waar onder meer modeshows door Frank Govers werden georganiseerd. Met haar vader reisde zij regelmatig naar Parijs, Londen, Turijn en Florence om de nieuwste mode te bekijken en collecties uit te zoeken voor de winkel. Zo raakte Hella Pais in haar jonge jaren vertrouwd met verschillende materialen en stijlen en ontwikkelde zij haar gevoel voor kleur en kwaliteit.

De Provence

Tijdens een vakantie met het gezin in een klein dorpje in de Provence, eind jaren tachtig, ontmoette Hella Pais een Française die met mooi gekleurd lint lavendelbollen aan het vlechten was. Dit is een eeuwenoude Franse traditie die elk jaar terugkomt als de lavendel in bloei staat. Hella was getroffen door de geur, schoonheid en romantiek van het gebruik en vroeg de Franse dame of zij in een week tijd een flinke voorraad kon maken. Vervolgens liep het hele dorp uit om haar daarbij te helpen. Terug in Nederland verkocht Hella de lavendelbollen aan interieur- en bloemenwinkels.

Eigen verflijn

Hella Pais keerde regelmatig terug naar de Provence en verzamelde steeds meer contacten, van lokale brocantes tot gevestigde meubelfabrikanten. Haar assortiment groeide en vanuit huis begon hella pais interieurs langzaam vorm te krijgen. In dezelfde periode ontstond ook Hella’s liefde voor kleurgebruik in het interieur, waaruit niet veel later haar eigen verflijn werd geboren. Het werk van schilders als Cézanne, Picasso en Matisse zijn hiervoor altijd een belangrijke inspiratiebron gebleven. De interieuropdrachten kwamen binnen en hella pais interieurs was een feit.

Prins Hendrikkade

Een oud fabriekspand op een binnenplaats aan de Prins Hendrikkade midden in Amsterdam was halverwege de jaren negentig de eerste locatie van hella pais interieurs. In die tijd werd in interieurs niet veel met kleur gewerkt. Hella wilde daar verandering in brengen. Het was tevens het begin van een langdurige samenwerking met Designers Guild, een merk dat zichzelf met iedere collectie weet te overtreffen in kleurgebruik.

Beethovenstraat

Enkele jaren later verhuisde hella pais interieurs naar de Beethovenstraat in Amsterdam Zuid. Op deze plek begon Hella steeds vaker te werken met kunstenaars. Regelmatig waren hier exposities te zien van onder anderen Han Ebbelaar en Ellen Hendrix, met wie zij tot op heden is blijven werken.

Laan der Hesperiden

Tegenwoordig is de winkel te vinden aan de Laan der Hesperiden, rechts van het Olympisch Stadion aan de Stadiongracht. Deze industrieel ogende ruimte doet het meest denken aan een kleurrijk atelier. Het persoonlijke karakter van hella pais interieurs komt hier geheel tot zijn recht. Hella heeft er de ruimte om klanten op een ontspannen manier te adviseren, terwijl zij zich laten inspireren door de meest recente collecties van de door Hella geselecteerde merken, haar verflijn, muziek en diverse kunstboeken en interieurtijdschriften.